i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inspiratie

 

holistisme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.beeld-werk.com

 

 

 

 

www.baronessen.nl

 

 

Sylvia van Noye

'Hoofd-, hart- en zielenzaken'. Diepgang aan het bestaan.
De kracht die verborgen ligt in ZIJN.
Verbinding met de natuur in alle verschijningsvormen.
De kern van leven, van onze eigen oorsprong.

Hier ligt inspiratie verborgen, te wachten op openbaring.
De bron van onze eigen natuur.
Bezieling in vormgeving, existeren, zingeving en zijn.

Het is ook deze weg die de werkelijke verbinding met paarden toelaat.

" Wie zijn eigen kern raakt, raakt ook die van de ander"


Mens en paard
Mijn werk is grotendeels gewijd aan het trainen en coachen van mensen en/met paarden. Alle ervaring en inzichten op "het pad van de paarden" geef ik graag door.
In trainingen komen alle facetten van communicatie tussen mens en paard, en intermenselijk aan bod. De leiderschapstrainingen en coaching met het paard als spiegel, brengen bruikbare inzichten voor medewerkers en managers. Persoonlijke ontwikkeling, Burn-out en HSP, kinderen/jong volwassenen met ontwikkelings-, sociale-, motorische of psychische uitdagingen maakt persoonlijke thema's transparant.
Paardenboodschappers kunnen ons veel leren!
Natuur
Mijn kinderjaren bracht ik spelenderwijs door op de boerderij. Het contact met de natuur en de dieren was als een rode draad door mijn leven. Deze kracht heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben en heeft de balans bewaakt, de verbinding behouden met mijn eigen natuur.
Het inzicht dat alles wat 'is' met elkaar in verbinding staat, is gaandeweg ontstaan en heeft een holistische overtuiging gebracht. De cirkel van het leven, waarin alles een schakel is, de innerlijke basis van de uiterlijke verschijningsvorm.
De inspiratie voor al mijn activiteiten heb ik voor een groot deel hier gevonden. Ik maakte van drie hobby's mijn beroep. Paarden, kunst en theater.


PAARDEN
Paarden zijn altijd mijn passie geweest. Ik vbracht alle vrije tijd met paarden door. Als vijfjarige naar de manege en op mijn twaalfde mijn eerste eigen pony. De ponyclub, wedstrijden rijden en later in de wereld van de grote paarden dressuurrijden, springen en mennen.
Ik volgde comandantencursus en intructeurs de instructeursopleiding, gaf dressuurles en trainde jongen paarden. In de jaren 90 ging mijn interesse uit naar verdieping in het algemeen en in het bijzonder op het gebied van de paarden. Mijn ontwikkeling tot paardenfluisteraar liep parallel aan mijn eigen ontwikkeling op het intuïtieve en spirituele vlak. Dit bleek de sleutel tot een echte verbinding met paarden. Deze zoektocht heeft veel lering gebracht, zo ook mijn ervaring met mijn eigen paard Nirvana.
De onwikkeling op het gebied van spiritualiteit, kwantumfysica, energiewerk, magnetisme, sjamanisme en natural horsemanship, heeft niet alleen mijn vermogen verdiept en versterkt, maar heeft ook mijn eigen lijf tot instrument gemaakt. Dit is mede bepalend geworden voor mijn manier van trainen en coachen.
KUNST
Mijn opleiding heb ik genoten aan de lerarenopleiding in de beeldende vakken. TeHaTex, Nijmegen. Hier leerde ik vaardigheden om via creatieve processen, mijn emotionele wereld in beeld en communicatie vorm te geven. Jaren stond ik voor de klas en hielp ik leerlingen hun beeldend en probleem oplossend vermogen te ontwikkelen.
Met deze pedagogische en onderwijskundige achtergrond heb ik leerdoelen en processen bij anderen leren bepalen en begeleiden.
Als kunstdocente was ik vele jaren verbonden aan diverse opleidingen met kinderen en volwassenen. Van algemeen vormende scholen tot een justitiële inrichting en educatieve crisisopvang. Van leergierige volwassenen en agressieve, ontspoorde jongeren tot jongeren met autisme en adhd. Lessen en ervaringen in contact en leiderschap heb ik hier in praktijk gebracht.
In coachingstrajecten met mens en paard komt dit nu ook goed van pas.

Ik ben altijd blijven schilderen en heb mezelf op velerlei gebied verder ontwikkelt. Als beeldend kunstenaar ben ik actief met het creëren en exposeren van mijn schilderijen. ik ben actief als vormgever en stylist van theaterkostuums, interieur en exterieur projecten. Vele opdrachten op allerlei gebied passeren de revue. De droom mijn eigen galerie is in 2008 gerealiseerd. In 2012 verhuisde mijn galerie en atelier naar Kasteel Tongelaar in Mill. Vanaf dat moment organiseerde ik daar ook alle wisselexposities waarin ook mijn werk was opgenomen. Op dit moment is mijn atelier aan huis op onze eigen stek in Oisterwijk.
De site www.beeld-werk.com brengt deze bedrijvigheid in beeld.


ACTEREN
In 1995 wekte ik ook als acteur op 'het land van Ooit'. Hierna ontstaat de theateract 'de drie Baronessen'. De podia van Nederland worden vanaf dat moment bestierd door deze 3 spitsvondige theatrale dames met driestemmig gezang en ludieke acts. De ontwikkeling en uitvoering hiervan, heeft veel ervaring op het gebied van presenteren en acteren voor publiek van 10 tot soms wel 1500 personen gebracht. Weten te boeien vanuit taal, zang, lichaamstaal, energie en focus en het publiek te binden en te inspireren. Al deze kwaliteiten komen tot bloei in het spiegelend werk met paarden.


Irwin Insights


www.horsense.nl

 

www.chrisirwin.com


 

www.cosmicflower.nl

www.ecointhention.org
sjamanisme

 

meditatie

egyption healing

lerarenopleiding

 

Opleidingen


2016 Irwin Insights by Chris Irwin, Master Level 2, grondwerk en rijden. Paarden trainen volgens de Irwin Insights. Non-verbale communicatie en energetisch leiderschap.

2014-2015 Opleiding Horsense, Post HBO Coach, PAS methosiek.
Paardencoaching individueel en teamcoaching met het Paard als Spiegel. Coachingsmethodieken die inzicht en transparantie geven in eigen proces.

2006-2012 Dubbel Goud by Chris Irwin, Grondwerk, Rijden, EAPD. Trainen en coachen volgens deze methodiek.

2011-2014 Werkgroep familieopstellingen. Hellinger.

2007 Kwantumfysica. Morfische velden verbinden alle levensvormen. Healings via het morfisch veld van het paard.

2007 Opleiding Cosmic Flower, werken met helende remedies.

2002-2006 Opleiding Eco-therapie. Bewust zijn van en het uitbalanceren van energieën. De kennis zet ik in bij het werken met probleempaarden. Energiebeheer in stallen, bedrijven en paardenprojecten wordt met een duidelijke doelstelling begeleid. Affirmaties, gronding, cosmisch contact en het inzetten van een eigen huisapotheek geven vitaliteit en balans.

2004 Intuitieve Ontwikkeling, Reading.

1995-2000 Opleiding Sjamanisme. Visionquest, krachtdieren, medicijnwiel, rituelen, healingsessies en zweethutten. Inzicht in het leven van natuurvolkeren die leven met respect voor iedere levensvorm. De spiritualiteit van deze levenswijsheid inzetten bij het helpen van paarden.

Meditatie was en is nog altijd een belangrijk uitgangspunt. Zeker in het werken met paarden, wordt het belang van neutraliteit hoog.

1992 Met de initiaties van Egyption Healing in 1992, leerde ik magnetiseren en werken met de chakra’s vanuit de visie van het oude Egypte. Reizen naar dit land waren een energetische en spirituele openbaring.

1985-1990 TeHaTex, lerarenopleiding, Nijmegen

    

 

 

       

copyright: Sylvia van Noye 2009                     constructie team