KuddeKracht, team- training & coaching

* de bespiegeling van paarden *

 

 

 

ratio en gevoel in balans

 

 

 

 

focu op de groep

  Paardenfluisteren is een workschop die leuk en leerzaam, uitdagend en vol inspiratie is. In contact met paarden maak je kennis met je leiderschapskwaliteiten en wordt je bewust gemaakt van het effect van non-verbale communicatie. Ga deze uitdaging aan en laat je spiegelen door een paard. In zijn natuurlijke spel van contact en leiderschap laat hij zien hoe serieus jij in het dagelijks leven genomen wordt.

Samen staan we sterk!
KuddeKracht is een leiderschapstraining met coachingsmomenten voor teams. In deze training / coaching worden teamthema's uitgewerkt. Door te werken met paarden krijgt u inzicht in teamtaken en teamgeest. Paarden laten ons als geen ander deze processen ervaren. Ze maken ons bewust van communicatieve vaardigheden op individueel en sociaal gebied. De kudde is een organisatie waarbinnen met afstemming en gevoel wordt gewerkt ten voordele van het geheel. De kudde brengt de zwakste schakel in balans met het hele systeem. Team boven inividu.
Samen staan we sterk!

Dagdeel, dag of meerdaagse
KuddeKracht is goed te combineren met seminars, vergader- en bezinningsmomenten in het bedrijfsleven. Of het nu gaat over teamvorming, -building, -training, de gezamelijke visie staat centraal. Waar staan we voor en hoe pakken we dat nu aan? Hoe communiceren we individueel en hoe doen we dat met elkaar? Hoe presenteren, motiveren, creeeren en presteren we wat we willen bereiken?
Paarden hebben kracht. Werken met paarden is een ware beleving op het gebied van denken, voelen en doen! De acties met de paarden en in het veld maken veel zichtbaar van menselijke verhoudingen en handelen. Paardenfluisteren kan ook als praktijkonderdeel worden gekoppeld aan het bestaande team programma's. Denk bijv. aan thema's als 'Verandermanagement'.

De teambijeenkomst kan worden gevolgd in een dagdeel, dag of als meerdaagse worden vormgegeven. Trainen en coachen van mensen en teams is maatwerk. Trainings en coachings trajecten worden in overleg met de organisatie vorm gegeven. Een intake gesprek waarin doelstellingen, thema’s, hindernissen, processen en goals worden besproken hoort bij de voorbereiding. 

training

 

  

Inspiratie en inzicht.

Hoe creëert u het teamgevoel?
Hebben de teamleden vertrouwen in elkaar?
Waar staan ze als team?
Hoe komt de kudde weer in balans?
Staan de teamleden in hun kracht en waar zit die kracht?
Wat hebben de teamleden nodig om het beste uit zichzelf te halen?
Wat is een ieders rol binnen het team?
Waar ligt de focus?
Hoe draagt een ieder positief bij aan het groepsproces?
Wat gebeurt er als er een krachtig en bewust mensenteam ontstaat?
Een team met hoofd en hart zaken in balans?

Go with the team flow!

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Goals, oefeningen met de paarden vanuit veiligheid en vertrouwen.
- hoe staat iedereen in het team?
- wie neemt de verantwoordelijkheid?
- leiden, het overleg en wie neemt de beslissing?
- wie motiveert wie?
- welke rol heb jij?
- wat zijn de kwaliteiten en uitdagingen?
- wat is jouw positieve bijdrage aan dit team?


Werkwijze in overleg:
Introductie met diapresentatie, demonstratie met de paarden, alle deelnemers werken individueel met de paarden en krijgen persoonlijke opdrachten en feedback over communicatiekwaliteiten en uitdagingen, teamopdrachten, leiderschapsmomenten, systemisch veld, etc. Met maatwerk worden persoonlijke- en teamdoelen vooraf aangeleverd en besproken.

Enkele inzichten en reacties uit het veld:
' Ik heb hier geleerd om niet weg te lopen voor mijn angst maar de confrontatie aan te gaan'
' Ik realiseer me nu dat mijn collega´s ook altijd doorgaan als ik nee heb gezegd. Ik geef mijn grens niet duidelijk genoeg aan '
' Aantrekken/afstoten is wat ik steeds doe. Als iemand te dichtbij komt, in mijn ruimte dan wil ik die er ook weer uit hebben. Dat liet het paard zo duidelijk zien '
' Ik neem altijd het voortouw '
' Ik sta centraal in het team '

 

Hippodroom locaties

Wilt u samen met uw team inspiratie en inzicht opdoen in een prachtige natuurlijk omgeving? Hippodroom maakt het mogelijk.

- Wilt u voor een dagtrainingen of workshops naar de boerderij in brabant komen? U bent van harte welkom op onze eigen locatie in Escharen.
- Wilt u paardenkracht bij u in de buurt of op het buitenterrein van uw bedrijf uitnodigen? Ook dat kan. Wij komen graag naar u toe.
- Wij werken samen met verschillende locaties. stijlvolle en landelijke locaties waar beleving hoog in het vaandel staat. Voor meerdaagse vergadermomenten en trainingen met overnachting kunt u hier terecht. Wij kunnen voor u een passend arrangement samenstellen. Zie hiervoor bij contacten op deze site de links en locaties.

 

Wij staan u graag te woord. Voor meer informatie over dit programma, de mogelijkheden, tijden en prijzen neem contact op met info@hippodroom.com 

Het is ook mogelijk deze training op uw eigen locatie te doen of bij u in de buurt.

 

       

copyright: Sylvia van Noye 2009                     constructie team