"Be the change you want to see......"

Ghandi

Sylvia en Snow

 

Hartelijk welkom op de website van Trainingscentrum Hippodroom

 

''Connection mens en paard"

Trainingscentrum Hippodroom staat voor de ontwikkeling van non-verbale communicatie en energetisch leiderschap in training en coaching van mens en paard. Door de jaren heen heeft Hippodroom hiervoor een paardvriendelijke en krachtige trainingsmethode ontwikkeld. Uitgangspunt is de belevingswereld van het paard. Werken aan welzijn voor mens en paard vanuit deze visie staat centraal.

Door lichaamstaal leren we onszelf en de paardentaal kennen en paarden aan ons te binden. Dit interactief contact via de levende spiegel van het paard creëert inzicht en evenwicht, veiligheid en overwicht. Het maakt alle communicatie op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau bij mens en paard bewust. Zo ontstaat er duidelijke interactie en synergie in communicatie. Balans in comfort en leiderschap. Een relatie gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen tussen mens en paard.

Sylvia aan het werk vanuit connection met een jong paard, klik hier

 

 

Chris Irwin, Klassieke en Engels Dressuur, NH-training, Ecotherapie, Egyption Healing, Tai Chi, Centered Riding, Sjamanisme en T-Touch bepalen mede de koers van Hippodroom.

"Een paard liegt niet!" , "frame of body is frame of mind" en "Vraag niet wat je paard voor jou kan doen, maar wat jij kunt betekenen voor je paard" zijn bekende uitspraken van de Canadese trainer Chris Irwin. Sylvia van Noye is dubbel goud gecertificeerd trainer volgens zijn methode.

Op ons centrum kunt u dagtrainingen / coaching paardenfluisteren volgen. Zie voor achtergrondinformatie 'wat brengt paardenfluisteren u'. Trainingsdata paardenfluisteren zijn geplaatst in de agenda.

Op de praktijkdagen paardenfluisteren voor mens en evt. eigen paard kunt u trainen en ervaring opdoen in de praktijk. Aan te bevelen na de introductie fluisterdag 1. Denk aan een dag werken aan: leren groomen, leiderschap tijdens ontspannen stilstaan, leiden aan de hand, leiden in de hand, communiceren en longeren, loswerken, het paard aan de lange dubele lijnen en rijden. Kijk in de agenda voor de data.

Bij Hippodroom wordt intensieve begeleiding gegeven op het gebied van burnout. Breng in de spiegel van het paard je energie weer in balans en neem de leiding over je hoofd, hart en lijfzaken. Zie bijv. Burnout en het multidisiplinair programma van Arthesis.

U kunt uw eigen paard bij ons in opleiding brengen, laten inrijden of bijscholen volgens deze paardvriendelijke Chris Irwin methode. Ook paarden bij wie de hoop is opgegeven, verdienen een laatste kans. Zij kunnen terecht in ons intensieve begeleidingsprogramma. Kijk bij herscholing probleempaarden.

Connected and collected riding! Een optimale interactie en relatie met je paard in het zadel? Dat kan! Leer je paard te berijden op een wijze die hem fysiek, mentaal en emotioneel voedt waardoor je paard je blindelings vertrouwt en aan je leiderschap overgeeft. U kunt ook privéles volgen met een van onze scholingspaarden. Natuurlijk kunt u bij ons terecht om vanuit deze visie te starten met paardrijden. Eerst enkele communicatielessen op de grond zodat je het paard en zijn beweegredenen leert kennen, dan verder de vertaalslag vanuit het zadel.

Longeren is een dagelijks onderdeel van de training van paarden. Hier worden vaak veel problemen ervaren omdat de gesproke lichaamstaal van de mens vaak ( nog ) onbewust is,terwijl het er op dat moment voor het paard er werkelijk toe doet! Non-verbale communicatie en energetisch leiderschap in training en interactie tijdens het longeren zijn van enorm belang. Fundamentele problemen worden hier zichtbaar en eenvoudig opgelost. Leiderschap wordt op de grond bepaald en in het zadel genoten!

We hebben op de website van Hippodroom een gastenboek waarin u uw ervaringen met trainingen bij Hippodroom kunt delen.

 

FOTO'S

voor foto's van de training van Schouten en Nelissen Zaltbommel klikt u hier.
Voor foto's van de dagtraining van de gemeente Nijmegen klikt u hier.
Voor foto's van de workshop voor Medifit Oss klikt u hier. Voor foto's van de landgoedfair 2013 Kasteel Tongelaar, Mill waar de jonge generatie ridders, jonkvrouwen te paard klikt u hier.

Voor eigentijds adelijk entertainment moet u bij de baronessen zijn.

Kinderen kunnen bij Hippodroom:

  • dagtrainingen of cursussen paardentrainen volgen
  • hun kinderfeest/ponypimpparty vieren
  • natuurlijk leren paardrijden
  • ponykampen/midweken paardenfluisten volgen ( in de schoolvakanties )

 

NIEUWS

HIPPODROOM actief met het geven van bedrijfstrainingen.Uit en thuis. Deze informatie vind u hier.

Hippodroom demonstreert op tijdens de Equiday in Ermelo.Tijdens de Equiday in Ermelo kun je een dressuurgerichte demontratie bijwonen waarin wordt zichtbaar gemaakt hoe je het idee "Frame of Body is Frame of Mind" kun doorvoeren tot in hoge dressuur. Optimale ontspanning en overgave in een opgericht paard! Lees meer

Midweek fluister vakantieprogramma's voor ruiter en paard 5 dagen trainen met je eigen paard of onze paarden? Bewust worden van non-verbale communicatie en energetisch leiderschap? Theorie en praktijk worden met elkaar afgewisseld in een zeer uitgebreid programma. Heb je interesse? Reageer via info@hippodroom.com of vul het inschrijfformulier in.

Ethiek en welzijn.In de maanden november, december en januari heeft HIPPODROOM binnen het thema "Ethiek en Welzijn" voor de afdeling paardenhouderij van de Helicon Nijmegen, het programma "Frame of Body is Frame of Mind" gegeven. Voor een video verslag van de samenvatting van dit programma klik je HIER.

Chris Irwin dubbel goud voor Sylvia van Noye. Paardenfluisteraar Sylvia van Noye uit Grave kreeg in september 2012 in Arnhem het trainer certificaat 'dubbel goud' van het Canadese Chris Irwin Instituut voor Equestrian Arts. Ze kreeg niet alleen de hoogst haalbare waardering voor het rijden maar ook voor het werken met paarden in de hand. Voor het behalen van dit resultaat bracht ze twee van haar eigen paarden in de ring, die ze volgens de methode van Chris Irwin heeft opgeleid. Sylvia is een van de eerste trainers in Nederland met dit resultaat. In 2011 behaalde zij het coachingscertificaat EAPD.

Nieuw op de site: Zomernieuwsbrief met o.a. Fluistersummerschool en fluisterweekenden.

Sylvia is als ervaren trainer goed in het oplossen van uw paardenproblemen. Nu een speciaal programma voor groepen: het probleempaardenprogramma.

Paardenpassie Expositie "PAARDENPASSIE" kasteel Tongelaar, Mill. Bekijk het filmpje hier

"Eenwording" Sylvia van Noye

 

menu: Home
Hippodroom, de paarden en Sylvia voorgesteld. Algemene informatie, achtergronden en filosofie.
menu: Paardenfluisteren
Alle fluisteractiviteiten van Hippodroom.
menu: paarden in de hoofdrol
training volgens een paardvriendelijke methode.
Opvoeden, herscholing en inrijden.
menu: mensen in de hoofdrol
Hippodroom waarbij mensen centraal staan.
Van teambuiding tot kinderfeestjes.
menu: media
Hippodroom in kranten en tijdschriften.
Foto's en video's .
menu: contact
Waar en wanneer is wat?
Inschrijven en tarieven.

copyright: Sylvia van Noye 2009                     constructie team